Pompele de caldura apa-apa utilizeaza ca sursa primara apa din panza freatica subterana, in circuit deschis. Ideale pentru puteri mari, in zone unde panza freatica poate sustine debite de extractie mari. Sunt foarte eficiente energetic avand coeficientul de performata COP > 6.

Pentru instalare avem nevoie de unul sau mai multe foraje de extractie si de foraje  pentru deversare, in functie de compozitia solului. Apa din panza freatica trebuie reintrodusa in pamant, in aceeasi panza freatica de unde a fost preluata, la aceeasi adancime. Folosim doar temperatura apei, astfel ca  nu afectam panza freatica.

Dimplex produce pompe de caldura sol-apa in gama de puteri 8-150 kW, acestea se pot monta si in cascada pentru a obtine  puteri mari. Putem folosi pompele de caldura de la Dimplex pentru orice aplicatie rezidentiala,  pensiuni, hoteluri,piscine, aplicatii comerciale sau industriale. Pot inlocui cu succes cazane pe combustibil lichid (motorina), cazane pe lemne sau centrale conventionale sau in condesatie pe gaz.

Încălzire și răcire cu pompa de căldură

Pompele de caldura apa-apa reversibile de la Dimplex  asigura  atat  incalzirea cat si  racirea cladirilor, iar aceasta se face cu un singur echipament  . Deasemenea, in functie de aplicatie putem sa utiliza racirea in regim pasive cooling – in acest caz  nu se utilizeaza compresorul pompei de caldura ci direct apa din panza freatica care are o temperatura de 12-14 grade pe toata perioada anului.

Modele de pompe de caldura apa-apa Dimplex

Modelele disponibile de pompe de caldura sol-apa se gasesc pe :  www.dimplex.ro/……………