Pompe de caldura aer-apa utilizeaza ca sursa primara aerul , fiind cele mai ușor de instalat. Sunt cea mai buna soluție pentru aplicații unde nu există spațiu pentru foraje sau există restricții pentru folosirea pânzei freatice. Pompele de căldură aer-apă  Dimplex sunt foarte silențioase în funcționare si necesita un spațiul mic pentru montaj. Funcționeaza eficient până la temperaturi de -20 grdC iar în cazul modelului System M  până la -22grdC.

Dimplex produce pompe de caldura aer-apa in gama de puteri 4-60 kW acestea se pot monta si in cascada pentru a obtine puteri mari. Putem folosi pompele de caldura de la Dimplex pentru orice aplicatie rezidentiala, pensiuni, hoteluri, piscine,  aplicatii comerciale sau industriale. Pot inlocui cu succes cazane pe combustibil lichid (motorina), cazane pe lemne sau centrale conventionale sau in condesatie pe gaz.

Încalzire si racire cu pompe de caldura

Pompele de căldură aer-apă  Dimpex pot fi comandate  în varintă reversibilă. În acest fel încălzirea și răcirea se realizează cu un singur echipament. In sezonul de vară când funționează pe răcire  modelele “heat recovery”  produc apă caldă menajeră gratis fiind deosebit de utile acolo unde este necesara apa calda ( exemplu hotele , pensiuni). Funcționează eficient  cu un sistem de încălzire-răcire radiantă (încalzire in padoseală, răcire in pereți și tavane, termoactivarea miezului de beton – sistem T.A.B.S. ).

Modele de pompă de căldură Dimplex aer-apă

Modelele disponibile de pompe de caldura aer-apa se gasesc pe  www.dimplex.ro/……………