System Zero – Zero pierderi de caldura! Zero Restricții!

Va prezentam in continuare ultima inovatie a firmei Dimplex :  System Zero prima  pompa  de caldura sol/aer-apa, brevatata in Germania  care utilizeaza energia reziduala de la sisteme de frig industrial , procese industrial , servere…  System Zero poate sa incalzeasca si sa raceasca o cladire bine izolata de pana la 1.000m² cu un singur echipament. In acelasi timp poate sa prepare si apa calda menajera intr-un  boiler extern.

Despre System Zero

•  Pompa de caldura sol – apa + pompa de caldura aer – apa intr-o singura unitate
•  Functionare reversibila (incalzire – racire);
•  O singura unitate 60 kW poate incazi si/sau raci suprafete de pana la 1000 m²
•  Utilizeaza mai multe surse de caldura in paralel: sol – aer – apa
•  Integreaza caldura reziduala, de obicei risipita, provenita din diferite procese, de exemplu: de la  sistemele de frigidere, congelatoare din centrele comerciale, de la racirea serverelor dintr-un  centru de date sau  din orice proces industrial cu generare de caldura.

 

Surse de caldura pentru System Zero

Cum functioneaza pompa de caldura System Zero?

System Zero pune inainte de toate eficienta energetica a cladirii. Avantajul  este ca System Zero poate comuta sursele de caldura sau poate sa le folosesca in paralel pentru obtinerea celor mai bune COP-uri in functionare.  Automatizarea pompei de caldura monitoarizeaza in timp real cererea de caldura sau frig si in functie de cerinte foloseste alege ce sursa de caldura sa foloseasca. Alegerea sursei de caldura este facuta automat fara interventia unui operator uman.

Exemple de aplicatii pentru System Zero – Zero restricții!

Datorita independentei fata de o singura sursa de caldura System Zero poate fi folosita in aproape orice aplicatie: rezidentiala, comerciala sau industriala.

Hoteluri, pensiuni

Termoline a implementat primul System Zero  la un hotel in Delta Dunarii :   incalzirea – climatizarea hotelului , incalzirea apei din piscina iar ca sursa primara sunt montate colectoare circulare tip „energy cage” lansate in canalul colector. De ce System Zero? Canalul colector este stationar, apa nu circula –  in cazul in care colectoarele lansate in canal nu aduc agentul la temperatura propusa , pompa de caldura se comuta automat pe sistemul aer-apa fara a afecta incalzirea hotelului.

Centru Logistic + Birouri

In cazul unui centru logistic care are si spatii de depozitare frigorifice avem o cantitate mare de caldura provenita de la sistemul de refrigerare. Acesta caldura de cela mai multe ori este pierduta, mai mult acesta caldura e disponibila pe tot parcursul anului. System Zero rezolva simplu aceasta risipa, prin folosirea caldurii reziduale pentru incalzirea si racirea spatiilor de depozitare nefrigorifice sau birourilor aferente centrului logistic.

Centru de date (servere)

In cazul centrelor de date racirea repreinta cca 40% din energia totala aferenta functionarii serverelor. In urma procesului de racire caldura reziduala este deobicei pierduta. Mai mult acesta caldura reziduala este disponibila pe tot parcursul anului. Acesta risipa poate fi remediata usor cu integrarea unei pompe de caldura System Zero. Asfel putem sa folosim acesta caldura pentru incalzirea si/sau racirea spatiilor de birouri sau sa aducem un aport la incalzire. Daca caldura reziduala nu este suficienta pentru a acoperi necesarul de energie primara, automatizarea va compesa prin folosirea altor surse de caldura, de exemplu: aerul exterior sau energia geotermala.

Aveti o aplicatie in care credeti ca puteti folosi caldura reziduala provenita dintr-un proces de racire sau industrial? Aveti o aplicatie rezidentiala in care doar o singura sursa de caldura nu suficienta?

Atunci System Zero este cea mai buna solutie!