Pompe de caldura sol-apa utilizeaza ca sursa primara caldura solului  care de la adancimea de 15 m are o  temperatura  constanta pe intreg  parcursul anului (12-14°C). Metodele de a utiliza solul ca sursa primara (in circuit inchis) pentru pompele de caldura :

  • SONDELE GEOTERMALE  Acestea sunt tevi din PE-HD sau PE-Xa in forma de U montate in foraje cu adancimi in general intre 50-200 m care functioneaza in circuit inchis . Dimensionarea campului de sonde  geotermale se incepe cu  testul de raspuns termic (TRT) ultima tehnologie in domeniu.
  • PILOTI GEOTERMICI si PERETI MULATI GEOTERMICI Atunci cand, din punct de vedere structural, o cladire are nevoie de fundare pe piloti sau ca infrastructura pentru stabilizarea terenului sunt necesari piloti sau pereti mulati, in piloti se monteaza tevi din PE-HD sau PE-Xa rezultand o sursa primara in circuit inchis.

Dimplex produce pompe de caldura sol-apa in gama de puteri 6-150 kW, acestea se pot monta si in cascada pentru a obtine  puteri mari. Putem folosi pompele de caldura de la Dimplex pentru orice aplicatie rezidentiala,  pensiuni, hoteluri, piscine, aplicatii comerciale sau industriale. Pot inlocui cu succes cazane pe combustibil lichid (motorina), cazane pe lemne sau centrale conventionale sau in condesatie pe gaz.

Încălzire și răcire cu pompa de căldură

Pompele de caldura sol-apa reversibile de la Dimplex  asigura  atat  incalzirea cat si  racirea cladirilor, iar aceasta se face cu un singur echipament. Deasemenea, in functie de aplicatie, putem sa folosim racirea  in regim pasive cooling – in acest caz  nu se utilizeaza compresorul pompei de caldura ci se foloseste temperatura solului ( 12-14°C la o adancime sub 15 m ). In acest fel stfel cladirile  pot fi climatizate   la costuri minime.

Modele de pompe de căldură Dimplex sol-apă

Modelele disponibile de pompe de caldura sol-apa se gasesc pe : www.dimplex.ro/……………