Activitatea de monitorizare este prima tema de cercetare pe care n-am propus-o la centrul nostru de cercetare. Centrul de cercetare Termoline a monitorizat pe o perioada de 3 ani cladirea centrului de cercetare

si 30 de proiecte cu pompe de caldura : parametrii de functionare si consumul pompelor de caldura sol-apa, aer-apa, apa-apa , COP-ul, EER-ul.

Urmare a monitorizarii,  am verificat estimarile initiale  in executarea proiectelor si am imbunatatit permanent eficienta proiectelor noastre cu pompe de caldura. Deasememea, din monitorizare a rezultat avantajul utilizarii pompelor de caldura impreuna cu sistemul de temperare a miezului de beton T.A.B.S. si ca urmare am implementat cu deosebit succes mai multe proiecte in care am combinat cele doua sisteme atat la cladiri rezidentiale cat si la birouri, hotele , cladiri comerciale.

Monitorizare cladire birouri 800 m² : sistem T.A.B.S. si pompa de caldura sol-apa

Monitorizare parametri o luna /  o zi

 Avantajele unui proiect cu pompa de caldura monitorizat

Activitatea de monitorizare este un serviciu pe care noi il oferim gratuit pentru poiectele cu pompe de caldura Dimplex. In acest fel ramanem in contact permanent cu clientii nostrii. Ne trebuie doar o conexiune de internet la care sa legam placa de achizitie date le la pompa dumneavoastra de caldura. Avantajele sunt majore:

Cresterea eficientei energetice a proiectului dumneavoastra

Dupa un un an de functionare (ciclu complet) pe baza datelor ce sunt stocate in serverul nostru putem sa facem recomandari pentru miximizarea confortului si micsorarea consumurilor. De exemplu cum sa va setati un program de incalzire sau racire pentru pompa dumneavoastra de caldura, sau care sunt temperaturile de tur utile unei incalziri eficiente.

Avand o conxiune permanenta cu pompa dumneavoastra de caldura va putem ajuta de la distanta in setarea paramentriilor de incalzire sau racire. Mai putem sa facem inclusiv trecerea de pe regim de incalzire pe  racire si invers. Mai jos aveti un grafic de trecerea de pe regim de racire pe regim de incalzire.

Detectare avarii sau functionarii anormale

Pompele de caldura au niste cicluri de functionare care trebuiesc respectate. De exemplu pe incalzire o pompa de cladura nevereversibila trebuie sa nu depaseasca 2500 ore de functionare intr-un sezon de incalzire. Avand istoricul functionarii putem detecta  problemele in functionare si  remedia. Istoricul ne ajuta si la programarea mentenantei.