Curs ”Analiza si design pentru geostructuri energetice”

Am urmat la EPFL Lausanne cursul Profesorului Laloui pentru proiectarea pilotilor, tunelelor , peretilor diafragma, fundatiilor parcarilor subterane echipate cu colectoare geotermale pentru extragerea energiei geotermale.

Termoline participa la proiectul HORIZON 2020: BIM4REN

Termoline participa din octombrie 2018 la proiectul BIM4REN in cadrul programul european in domeniul cercetarii Horizon 2020, intr-un consortiu 23 de organizatii ce are ca leader Centrul francez de cercetare Nobatek.

Termoline a finalizat la Paris proiectul H2020: GABI Cost

Programul Horizon 2020: GABI Cost si-a propus ca in 4 ani sa defineasca normele europene privind cele mai bune practici pentru aplicațiile geotermale: sonde geotermale, piloti energetici, pereti de diafragma (mulati ) si tuneluri.

Conceptul: casa ”smartGreen”

Casa inteligenta ”smartGreen” – rezultat al cercetarii centrului de cercetare TERMOLINE, cu consum energetic <15 kWh/m²/an, echipata cu pompa de caldura, sistem T.A.B.S. ventilatie cu recuperarea caldurii si jaluzele exterioare.

Piloti geotermali si pereti mulati geotermali

Piloții sau peretii mulati, proiectati cu rol structural pentru o cladire devin piloti energetici daca se monteaza pe armatura acestora teava PEHA sau PE-Xa cu diametrul 16-32 mm si devin circuit primar al pompelor de caldura.