Consortiul de 30 organizatii europene din care face parte Termoline, avand coordonator pe TECNALIA RESEARCH & INNOVATION a castigat  proiectul de cercetare Horizon Europe: AEGIR finantat de Comisia Europeana.

Obiectivul principal al AEGIR este acela de a demonstra o soluție de renovare scalabilă, industrializată, inteligentă, neintruzivă, rapidă și accesibilă, care să stimuleze adoptarea unei modernizări profunde pentru a obține clădiri cu consum de energie aproape zero. Această abordare este susținută de (i) soluții de anvelopă inovatoare, industrializate, de înaltă performanță și neintruzive, multifuncționale, de tip plug-and-play, pentru a spori utilizarea tehnologiilor regenerabile implementate la nivel local. Aceste soluții pot fi, de asemenea, modulate în funcție de cerințele clădirilor vizate. (ii) un ecosistem digital de servicii pentru a îmbunătăți întregul flux de lucru al construcțiilor (de la proiectare, producție, construcție și exploatare), reducând costurile cu o abordare durabilă. Și (iii) un model socio-economic care să ofere scheme financiare și modele de afaceri la scara clădirii. Pentru a demonstra aceste obiective, proiectul va implementa toate aceste soluții în patru demonstrații (Spania, Franța, Danemarca și România), combinând acțiunile de modernizare care vor utiliza soluțiile în patru climate diferite.

Demonstrațiile combină diferite tipologii de clădiri (clădiri multifamiliale, clădiri de învățământ, birouri și clădiri unifamiliale) pentru a dovedi conceptul în clădiri și la locatari cu cerințe diferite. Una dintre demonstrații (Danemarca) este reprezentată de locuințe sociale, astfel încât intenția proiectului este de a demonstra că aceste soluții sunt fezabile pentru un public mai exigent. O a doua demonstrație este o școală publică pentru a demonstra calitatea îmbunătățită a aerului și confortul oferit de soluție pentru a rezolva multe dintre problemele de calitate a aerului/ventilație în acest tip de clădiri. În proiect sunt implicați toți actorii din lanțul valoric al construcțiilor și al gestionării energiei, cu IMM-uri locale și internaționale, companii mari, autorități publice. Sunt incluse și clustere locale și internaționale pentru a verifica evoluțiile la nivel european.