Incalzire radianta UPONOR

Activarea termica a structurii de beton a cladirilor ( T.A.B.S. – Thermal Activating of the Building Structure)

Sistemul T.A.B.S. utilizeaza masa termica a structurii de beton a unei cladiri prin instalarea unor tevi care transporta agent termic pentru racire si incalzire in structura cladirii. Planseele si podelele vor fi folosite atat pentru incalzire cat si pentru racire. Sistemul T.A.B.S. nu este un sistem de aer conditionat si nu inlocuieste un sistem de ventilatie adecvat, insa reduce sistemele conventionale la un nivel minim si permite crearea unui climat interior perfect . Este invizibil, fara zgomot si fara curenti de aer. Temperatura de functionare a sistemului este apropiata de temperatura ambientului si poate fi combinat in mod ideal cu surse de energie regenerabila.
Sistemul T.A.B.S. poate fi utilizat la cladiri industriale , comerciale , rezidentiale si cladiri de birouri ; este rentabil datorita costurilor scazute atat de investitie cat si de intretinere. Economii importante pot fi realizate in faza de constructie si pe durata exploatarii cladirii – o contributie importanta la sustenabilitatea proiectului.

Incalziri industriale in pardosea Uponor

Incalzirea in pardoseala pentru suprafetele industriale poate fi incorporata in placi de pardoseala din beton armat, pretensionat sau armat de fibre de otel. Modul de utilizare a halei industriale si sarcinile de transport si de utilizare rezultate in urma acestuia nu infl uenteaza montarea incalzirii Uponor pentru suprafetele industriale.
Investitia initiala este comparabila cu incalzirile clasice insa costul annual se reduce cu pana la 35% fata de incalzirile clasice. Asa cum o arata sugestiv graficul demai jos , in special la halele inalte temperatura la partea superioara a halei este sensibil mai mica decat la sitemele clasice deci schimbul cu exteriorul este mult redus.

Referinte incalziri industriale in pardosea

2015: CENTRUL DE AFACERI ROGERIUS – ORADEA BIHOR
• incalzire in pardosea industriala Uponor – 6.000 m²
• 3 pompe de caldura total 450kW

2014: FABRICA DE PANTOFI RUFIND ORADEA – HALA DE PRODUCTIE 3.000 m²
• instalatie incalzire industriala in pardosea Uponor hala 3000 m²
• incalzire centralizata , chiller 180 kW, ventilatie cu recuperare de caldura

2014 : BENVENUTI ORADEA – HALA DE DEPOZITARE 4.000 m² si BIROURI 1.600 m²
• instalatie de incalzire industriala in pardosea Uponor 2 x 2000 m²
• pompe de caldura si cazan pe peleti total 150kW